Dag 7 Cruise met Royal Caribbean

Vanmorgen om acht uur opgestaan, koffers gepakt inclusief de nieuwe gele zwembroek. Na het ontbijt zijn we naar Dollar gereden om de auto in te leveren dit moest voor 10 uur, deze was echt empty de laatste miles stond hij al op nul. Met de shuttlebus naar Port Canaveral  daar eerst de koffers ingeleverd en daarna mochten we aan verschillende mensen onze passen laten zien en papieren. Inchecken was zo gebeurd maar we waren er ook al om kwart voor elf dus was het nog niet zo druk. Om 11 uur begonnen ze met mensen aan boord te laten, we misten wel de welkom van Disney. Maar bij het binnenkomen zag ik een Nederlands vlaggetje op een castmember staan. En ja hoor het was een Nederlands meisje die hier werkt, haar vriend werkt ook op het schip. De Disney Dream lag ook in de port, het is een mooi schip. We gingen het schip verkennen en ik was Patrick zo kwijt, maar we vinden mekaar toch iedere keer weer terug. Het schip is meer bling bling als de oude Disney schepen, en natuurlijk groter en veel mensen dat merk je goed tijdens het eten.
IMG_0391

IMG_0392

IMG_0395
We gingen na ons speurtocht eten in de Windjammer, dit is een buffet. Er is genoeg keuze en het is groot, wij namen allebei een hamburger met friet en later nog een toetje na. Wat kunnen mensen hun borden toch vol laden met eten, ik denk dan loop dadelijk nog een keer als je nog iets lust. We hebben ook het sodapakket genomen, dit kost 6,50 per dag en is voor zeven dagen. Je krijgt er een souvenirs cola drinkbeker er bij. werkt prima en in de soda ’s zit geen chloor.
IMG_0413

IMG_0414
Het was inmiddels 13.00 uur geweest, en we mochten onze stateroom gaan bekijken. Ziet er goed uit, dit is de eerste keer dat we een stateroom hebben met raam en dat is geweldig. Je voelt je niet zo opgesloten want je kunt zien wat er buiten gebeurd en wat voor weer het is. We hebben de cruise compass door gelezen zodat we weten wat er op de boord allemaal te doen is en waar we moeten zijn en hoe laat.
IMG_0397

IMG_0398

IMG_0399
We zijn daarna nog wat het schip gaan verkennen om 16.00 uur was de safteydrill. En daarna de sailaway party deze was leuk er kwamen ook figuren van Dreamworks op het dek. En om 17.15 was er een meeting voor first time cruisers. Nu zijn we dat wel niet maar wel met RCCL, we kregen een landyard kado en verder vertelde hij niet echt iets nieuws. Om half 8 begon de Welcome show in de Arcadia Theatre deze is twee etages hoog. Eerst kwam de cruisestaff een dansje doen en daarna stelde de cruisedirector zich voor zijn naam is James en komt uit Australiƫ. Er speelde een echte liveband en er kwamen nog twee mensen die prachtige kunstjes deden met een hangmat in de lucht.
IMG_0421

IMG_0422

IMG_0424

IMG_0426

IMG_0427
Na de show was het tijd om te gaan eten, ook hier krijg je een vaste plaats met tafelgenoten. Wij waren de eerste aan tafel, er kwam nog een stel van onze leeftijd en een oud stel die 60 jaar getrouwd waren. Het eten was prima en we hebben er toch zeker wel anderhalf uur aan tafel gezeten, dat is voor Amerikaanse begrippen zeer lang. Tijdens het eten brak er een stuk van mijn tand af, balen want wat nu er is geen tandarts aan boord. We gaan morgen wel naar Nassau in plaats van Coco cay maar ik durf daar niet zo goed na een tandarts. Ik hoop dat ik er geen last van krijg zodat ik in Nederland kan gaan of eventueel maandag in Orlando.
IMG_0388

IMG_0411
Om 23.00 uur begon de Dreamworks show op de promenadedek, was wel leuk. En daarna was het tijd om naar bed te gaan.
IMG_0438

3 opmerkingen:

  1. Vervelend van je tand, hopelijk heb je er geen last van!
    Wat een grote kamer ( heet dat zo op een schip?) hebben jullie zeg, en ik kan me heel goed voorstellen dat het zalig is om door het raam naar buiten te kunnen kijken.
    Heel veel Cruise plezier!
    Groetjes Marja

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw dat ziet er super uit zeg!
    Veel plezier nog.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ik krijg heimwee als ik alles lees. De Freedom of the Seas wauw. Vorig jaar juli ook op geweest in een woord geweldig.

    BeantwoordenVerwijderen